Probiotik dan Usus Anda



Bayangkan 1.5kg BAKTERIA tinggal di dalam USUS anda pada ketika ini!

Apabila anda sihat, campuran bakteria yang 'baik' dan yang 'buruk' ini berada dalam keseimbangan yang ideal.  Namun begitu, jika keseimbangan ini terjejas, kesihatan anda akan terancam.

Setiap tahun, berjuta-juta orang mengunjungi doktor dan hospital untuk merawat masalah sistem pencernaan mereka.  Berjuta-juta orang mengunjungi farmasi untuk membeli produk kesihatan untuk melegakan perut berangin, masalah penghadaman, cirit birit dan sembelit.

Kultur bakteria yang seimbang membantu memastikan fungsi saluran pencernaan yang sihat.  Untuk mengekalkan kesihatan usus, badan anda mestilah mempunyai sebanyak 85% bakteria 'baik' untuk mengekalkan pengkolonian melampau bakteria 'buruk' ataupun patogen.

Bakteria yang 'baik' dikenali sebagai probiotik yang bermaksud 'untuk kehidupan'.  Probiotik melapisi saluran gastrousus dan menghalang pencerobohan daripada patogen.  Walau bagaimanapun, faktor seperti tekanan hidup, pencemaran alam sekitar, tabiat pemakanan yang tidak sihat  dan umur boleh mengurangkan probiotik di dalam tubuh badan kita.  Maka pengambilan probiotik setiap hari untuk menambah bilangan bakteria 'baik' adalah sangat penting!

Probiotik & Wanita

Hampir setiap wanita mengalami vaginitis pada umur tertentu dan kebanyakan mereka akan mengalami masalah yang sama beberapa tahun kemudian.  Vaginitis biasanya berlaku akibat jangkitan bakteria atau kulat yangmenyebabkan keradangan pada membran mukus yang melapisi faraj.  Penyebab lain mungkin berpunca daripada penggunaan antibiotik secara berlebihan, kehamilan, menapous, terapi sinaran atau kebersihan yang rendah di bahagian bawah badan.

Ekologi bakteria dalam saluran kencing wanita adalah dinamik danmudah berubah. Maka, wanita juga mudah terdedah kepada jangkitan saluran kencing (UTI-Urinary Tract Infection).  Simptomnya termasuklah tetapi tidak terhad kepada air kencing yang berbau busuk, demam, loya, cirit birit dan kesakitan semasa membuang air kecil.

Satu lagi masalah yang biasa berlaku adalah jangkitan yis, atau Candidiasis, yang disebabkan oleh pertumbuhan Candida Albicans yang berlebihan yang lazimnya boleh didapati di dalam mulut, tekak, saluran percernaan, saluran genitourinari dan kulit.  Biasanya, Candida hidup secara harmoni  dengan microb lain di dalam badan.  Namun begitu kehadiran Candida  yang terlalu banyak di dalam sistem pembiakan wanita boleh mengakibatkan ketidakseimbangan hormon, sindrom pra haid, kitaran haid yang tidak tetap  dan rasa sakit di bahagian abdorman.

Kajian telah menunjukkan bahawa campuran probiotik seperti Lacto dan Bifido dapat membantu mengembalikan keseimbangan microflora di bahagian urogenital dan gastrousus untuk menghalang jangkitan faraj dan saluran kencing.  Kultur bakteria 'baik' ini memainkan peranan yang penting untuk mengawal pertumbuhan patogen.

Justeru, ambillah probiotik setiap hari untuk kekal sihat, bertenaga dan ceria!


Probiotik dan Kanak-Kanak

Apabila seseorang kanak-kanak jatuh sakit dan menerima rawatan antibiotik, antibiotik akan mengurangkan bakteria 'baik' di dalam saluran gastrousus kanak-kanak berkenaan, dan kesan sampingannya adalah cirit birit.  Cirit birit mengurangkan kandungan bendalir badan, menyebabkan penyhahidratan dan komplikasi2 lain.

Sebaliknya, probiotik melapisi saluran gastrousus untuk menyekat pertumbuhan bakteria 'buruk' dan pada masa yang sama meningkatkan daya pertahanan badan kanak-kanak.  Ini sangat bermanfaat untuk kanak2 yang tahap imunnya yang agak lemah atau masih berada dalam tahap perkembangan.

Kalsium yang merupakan salah satu unsur yang sangat penting untuk tumbesaran kanak-kanak dapat diserap  dengan lebih baik dengan kehadiran bakteria penghasil asid.  Strain bakteria sebegini sangat membantu dalam penghadaman protein serta meningkatkan tahap sistem imun badan disamping mengurangkan masalah alergi.

Oleh itu, pengambilan probiotik setiap hari di kalangan kanak-kanak adalah wajar dan penting untuk menjamin proses penghadaman dan penyerapan nutrien yang lebih baik.
--------------------------------------------------------------------------



Winners 4Life Transfer Factor

Newly Launch - Produk imun sistem TF E-XF + fiber ..utk pelangsingan & penurunan berat badan
juga sangat sesuai utk diet modification pesakit Diabetes with obesity



Primary Benefits
• Contains only 160 low-carbohydrate calories per serving
• Provides balanced nutrition for healthy weight management
• Includes Transfer Factor E-XF™ for immune system support
• Contains 18 grams of protein and 10 grams of dietary fiber per serving...

Sila lihat Produk-produk dibawah untuk maklumat lanjut..

More Doctors Take Vitamins than Get a Flu Vaccine!

72% of physicians and 89% of nurses take vitamins each year. 51% of physicians and 59% of nurses classify themselves as regular consumers of dietary supplements.

The Effect of 4Life’s Transfer Factors in Humans


Studies have found that transfer factors from 4Life Research were able to increase the effectiveness of the body’s Natural Killer Cells by 437%. Another study showed reduced oxidation by 35-43% at the cellular level. No antioxidant known to man can do this and transfer factors are not even antioxidants.

Transfer factors achieve this through their regulatory functions. The study showed an increase in the availability of the body’s antioxidants; glutathione, catalase and ascorbic acid. What was astounding was that the increase was from within the cell. This is at the DNA level. Free radical damage at the DNA level is where pre-mature aging comes from. Consumed antioxidants have to be digested, absorbed through the small intestine, travel through blood and penetrate cell membranes often being use up along the way.

The same study showed an increase in the body’s own detoxification agent, glutathione-S-transferase by 150%. This is amazing. Transfer Factor™ is far superior to any known nutrient. It is in a completely different category of science. No other nutrient in the world can do what Transfer Factor™ does. All nutrient products do very similar things within a person’s body. For example, mangosteen can inhibit COX-2 but so can ginger root, turmeric, boswella etc. Nothing compares in being able to regulate our health and the immune system like Transfer Factor™. It stands alone.

Three important functions of transfer factors :

More Viral...detected

More Viral & KANSER cases DETECTED
Nowadays...we all exposed to 3 major diseases
1. VIRAL INFECTION ( more SUPERBUGS detected)
2. KANSER ( 1 in 4 Mysian affected by Cancer: NCR 02)
3. KIDNEY Problems (more dialysis center open up)In Term of Prevention..this problem still related to IMMUNITY ( body self defence Mechanism) & For Immunity, so many Natural source can increase our body defence mechanismIt up to us to makes a choice...for Longevity & Increase QUALITY OF LIFE
The message is ......
PREVENTION IS STILL BETTER THAN CURE
Winners 4Life Transfer Factor
haffiz = 017-2976636 id 6530169

------------------------------------------------------------
REDUCE RISK of H1N1
Kematian demi kematian...Kuarantin demi kuarantin.....jangkitan demi jangkitan.This Virus Outbreak H1N1 is uncontrolled......TAKE ACTION NOW !!!Sometimes it's NOT the matter of MONEY,but it's OUR RESPONSIBLES to spread this MESSAGE to Our Community....INCREASE OUR IMMUNE SYSTEM

Low Immunity = High Risk to get H1N1

Winners 4Life Transfer Factor
INFLUENZA VIRUS OUTBREAK

4Life Transfer Factor Immune System -Right time for Influenza (H1N1) Body Defence MechanismPandemic Influenza pastinya menakutkan semua masyarakat dunia...Ekonomi , sukan, politik & pelancongan terjejas teruk akibat krisis kesihatan sejagat ini. Like outbreak of Influenza Virus in 1918 (Spanish Flu) , kita terdesak utk mendapatkan vaksin & penawar antivirus hingga menyebabkan 40-50 millioons deaths....so, apakah persediaan anda kali ini ??

Pelbagai cara pencegahan termasuk good hygience, mencuci tangan, kurangkan social gathering, menjaga kebersihan tandas awam, early case notification & quarantine, screening etc but it seems doesn't work...telah sampai ke tahap 6.....because the symptom is like flu like illness, this 'disaster' is hardly differentiate from common fever with runny nose Increase our body defence mechanism is strongly recommended in this critical time by taking supplement that can increase, optimize & stabilize immune system. ..

Scientist & research worldwide found that small molecules can be transfered to human body as a "ímmune molecule messenger'' called Transfer Factor...... PERLINDUNGAN TERBAIK DARI PELBAGAI WABAK VIRUS , KANSER & PUNCA2 PENYAKIT...


WGP Beta Glucan

Kita ketahui bahawa jangkitan bakteria dan virus seperti H1N1 merupakan akibat, sama ada secara langsung atau tidak, daripada sistem imun yang berfungsi pada tahap yang kurang optimum.

Perbezaannya sama ada kita sebenarnya akan menghidapi jangkitan virus bergantung kepada sama ada kita mempunyai sistem imun yang kuat atau tidak.

Dengan mengambil 1 kapsul (200 mg) WGP setiap hari boleh membantu mengekalkan kekuatan sistem imun anda supaya diri berada dalam keadaan bersiap sedia untuk menentang sebarang serangan kuman.

Sebaik sahaja mendapat tanda-tanda awal jangkitan, anda hendaklah meningkatkan dos kepada 4 hingga 6 kapsul sehari.

WGP juga telah terbukti sebagai selamat dan tidak bertoksik walaupun diambil dengan dos-dos yang lebih tinggi.

Adalah jelas sekali bahawa mengekalkan kesihatan dan kekuatan sistem imun seharusnya menjadi keutamaan sekiranya kita ingin mengelak daripada penyakit berjangkit dan mencapai kesihatan yang optimum.

Bagaimana proses penuaan dan mutu hidup sebahagian besarnya bergantung kepada kesihatan sistem imun kita.

Mengambil WGP setiap hari akan memberi kesan yang amat mendalam lagi meluas terhadap kesihatan anda.

ARKIB : 31/05/2009

==========================================

Jelas menunjukkan,
Beta Glucan merupakan aspek yang terpenting dalam meningkatkan sistem imun. Namun begitu, saintis dari 60 buah negara telah sepakat memilih TRANSFER FACTOR sebagai yang terbaik dalam meningkatkan kan sistem imun dan memberikan 'kebijaksanaan" ke atas sistem imun. Kenapa?


Beta Glucan pun terkandung dalam transfer factor. So, adakah anda nampak peluang di hadapan mata? TRANSFER FACTOR bakal menjadi keperluan umat manusia dan ini berupakan peluang terbaik bagi anda untuk menjana wang. Jom kongsi maklumat ini sambil sama-sama buat duit!

winners4life

Recommended by a Russia Goverment..


After ten clinical studies, the Russian Ministry of Health released a 32-page report to hospitals and doctors encouraging the use of Transfer Factor and Transfer Factor Plus. The scientists involved in these studies stated, “we have never tested a nutritional product with such an outstanding effect on an individual’s overall health.”

Russia has the second most technologically advanced medical industry in the world. The following abstract shares an overview of the study that produced the 437% increase in NK cell counts.

Antara Penyakit yang Memerlukan TF...


Apa Fungsi TF Yea..?
Ini adalah tugas utama TF Recognize,respon,remember.....ade produk lain yg macam ni tak..?? jawapan nya TAK ADA..!
berbeza dengan herb base(tumbuh-tumbuhan) yang hanya meningkatkan imun shaja..tetapi tidak memberi maklumat baru kepada imun kita dan kita mengingati rupa paras invader(musuh)...

NK CELL KEPANTASAN BERTINDAK (437%)

Begini rupanya sel-sel cancer...dan NK Cell..




Jawapan untuk soalan APA ITU TF..???

Definasi transfer factor....



Transfer FactorsTM
Transfer Factor merupakan molekul "Penghantar Maklumat" atau "Pendidik Sistem Imun" yang unik. Ia menyimpan maklumat dan menyampaikan kepada sel-sel imun dalam badan untuk menentang lebih dari 100 000 jenis serangan virus,kulat,parasit,bakteria serta sel-sel rosak dalam tubuh.

Produk Ekslusif
Lebih daripada 3,500 laporan sains dan ujian klinikal oleh para saintis seluruh dunia, menjadikan Transfer Factor produk yang paling eksklusif. TF telah disenaraikan dalam "Physicians Desk Reference" yang digunakan para Doktor sebagai rujukan perubatan.
“Belum pernah di jumpa sebarang herba atau produk pemakanan kesihatan yang mempunyai kekuatan dalam merangsang & meningkatkan daya imun seperti Transfer Factor!" - Dr Darryl See(Associate Clinical Professor W.H.O)


4Life = Inovasi
4Life merupakan tunggak utama dalam membangunkan teknologi Sains Transferceutical™. Kami konsisten dalam menyediakan produk-produk yang dapat membantu meningkatkan prestasi imunisasi tubuh untuk pengguna. Produk Inovasi terbaru kami, Formula Tri-Factor™, dapat membantu untuk menigkatkan sistem imun tubuh dan memberikan keseimbangan sistem imun ketahap yang paling optimum.



FAKTA..BUKTI COMPANY YANG KUKUH

Semua company akan ckp dia adalah no 1..tp mana buktinya...di 4life kami boleh buktikan...!!!4life mempunyai RnD sepenuh masa..dan tersenarai sebagai the best companies in Network Marketing. ...

Pada tahun 2003 (sebelum 4Life berada di Malaysia), 4LIFE telah pun dinobatkan sebagai syarikat no 1 dalam industri Multi-Level Marketing oleh sebuah majalah terkemuka, INC500. Setiap tahun majalah ini menyenaraikan 500 buah syarikat persendirian yang paling pesat berkembang di rantau USA dan 4LIFE Research terletak ditangga ke 15. Tetapi anda harus tahu daripada no.1 hingga no.14 tiada 1 pun company MLM yang tersenarai.Ini bermakna 4life adalah company yang PERTAMA antara company MLM yang ada. Ini adalah satu pengiktirafan kepada 4LIFE hasil daripada produk utamanya, iaitu 4LIFE TRANSFER FACTOR.

modal kecil pulangan besar dgn leveranging n geometric progression...

Sila perhatikan dan fikir....data diatas adlah hasil kajian dari MLM TRUTH NEWSLETTER..jika anda nak bisnes mesti nk untung kan..????Kerja MLM ni sama je..ckp..n share kebaikan...bil tepon nya sama..masa nya habis sama...tapi...bayaran company lain n produk nye lain....semua company kat atas tu dah lahir kan jutawan..tetapi..bape ramai..?? n berapa org dlm organisasi nk kena ada..adakan sistem dia adil...??? Kenapa harus fikir panjang ...fakta dah ada..timing dah tepat...dengan total actual payout TERTINGGI SEBANYAK 64% sy menjemput all blogger n reader untuk jalankn bisnes ini...sama2 akan mendapat manafaat hendaknya....
Jangan segan-segan untuk sms,emel or call sy
n.m.haffiz 017-2976636
wongrasta@yahoo.com

KONSEP LAVERANGING
Ini adalah konsepnya...jika anda mempunyai kedai sendiri..anda tidak akan dapat gandakan masa..anda hanya menunggu pelangggan datang singgah ke kedai anda..dan cukup masa..tutup kedai..esok datang buka...tetapi industri MLM..tidak begitu...jika anda tidur sekalipun..mungkin rakan2 niaga anda didalam group anda sedang bercerita tentang bisnes..setiap urusan jual beli dalam kumpulan anda..anda akan dapat faedah nya juga..dan ianya terus berkembang..fikirkan...fahamkan..

Industri Kesihatan Bakalnya akan capai The Next Trillion Dolar..
Ini adalah graf yg real...semua company2 besar tu dh lahirkan ramai jutawan...dah sudah lama btapak di dunia..ibarat nya kalau kita baru nk join company2 tu..kita mcam membaja pokok yang dah memang bg hasil..pokok balak yg dah besar...ada makna x untuk kita..? ckp kat org sebelah kanan pon dah tahu..sebelah kiri pon dah tahu...dan yg paling penting..revolusi MULTIVITAMIN,HERBA,ANTIOKSIDAN sudah berlalu...sekarang dunia dan teknologi fokus kearah IMUN SISTEM... 4LIFE TRANSFER FACTOR IALAH JAWAPAN NYA..ONE AND ONLY COMPANY YG MEMEGANG PATEND TRANSFER FACTOR....



....bawa la produk ini ketempat anda...pejabat anda..rumah anda..4-5 tahun dari sekarang anda akan ingat kembali apa yang anda baca di blog sy hari ini....Transfer Factor akan memasuki setiap Rumah..sama seperti tv,komputer,kereta..... di 4Life produk adalah N0.1.....
Fikir-fikirkan.....

..PASAL tiada ilmu..

Ada 15 manipulasi yg memang di cipta untuk org GAGAL...dlm MLM.


Mari kita sama-sama kongsi "MANIPULASI DALAM NETWORK MARKETING (MLM)"
  • Company Trading - Bukan produk ciptaan sediri. Kebanyakannya ambil dari kilang dan buat pembungkusan atas nama company. Lebih teruk lagi, macam-macam produk nak dipasarkan (tidak khusus).
  • Founder tiada pengalaman - Bila dapat tahu MLM boleh mendatangkan keuntungan besar, founder-founder ini juga turut mengambil kesempatan. Biasanya tak sampai 5 tahun dah tutup kedai. Lebih teruk lagi, mereka buka bisnes MLM lagi tapi guna nama yang berlainan.
  • Menggalakkan pengedar jadi stokis - Apabila pengedar membuka stokis, produk dari company sudah tentu berjalan tetapi belum tentu produk dari stokis terjual. Company biasanya tidak ambil kesah tentang produk stokis yang dah melimpah di belakang stor dan bawah meja. Rasa-rasa, siapa rugi? Dah tentu stokis bukan..
  • Company bersaing dengan pengedar- Pengguna boleh buat pembelian terus dengan company. Ini merumitkan pengedar kerana sudah tentu pengguna akan terus kepada company. Siapa yang nak beli dengan pengedar pulak?
  • Menggunakan iklan media - kebanyakan company yang menggunakan iklan di media sama ada surat khabar, majalah, radio atau televisyen akan membayar actual payout atau bonus yang rendah kepada pengedarnya. Kenapa? kerana company terpaksa mengeluarkan belanja yang tinggi untuk pengiklanan ini. sepatutnya, perbelanjaan ini boleh disalurkan kepada pengedar-pengedar kerana MLM adalah "MOUTH ADVERTISING" (pengiklanan dari mulut ke mulut).
  • Menggunakan Duta- Company yang mengambil duta untuk melariskan produk juga terpaksa mengeluarkan belanja yang tinggi. Company ini seakan-akan tiada keyakinan terhadap produk yang mereka pasarkan. Kebayakan duta ini, tiada kena mengena dengan produk yang ingin dipasarkan. Jika mereka membawa produk kesihatan, adakah perlu artis yang kena kasi pendapat? mengapa bukan sainstis, profesor atau doktor sahaja? renung-renungkan..
  • Produk bermusim - Produk yang di promosikan sesuai untuk sesuatu masa sahaja dan tidak berpanjangan. Ini menyukarkan pengedar. Pengedar yang tidak mempunyai pengetahuan yang mendalam terhadap sesuatu produk, terpaksa beralih angin terhadap produk yang lain pula. Terpaksalah pengedar ini mengada-adakan cerita kepada pengguna. Yang tertipu siapa? pengguna juga..
  • Membesarkan produk, membelakangkan pelan pemasaran - Company tidak telus dalam menerangkan pelan pemasaran dan asyik membesarkan faedah produk. Ini kerana, company tidak mahu pengedar tahu yang company membayar actual payout atau bonus yang rendah kepada pengedar.
  • Pelan Pemasaran yang sukar difahami - Bila pengedar tidak faham tentang pelan pemasaran, bagaimana untuk mereka mendapatkan bonus yang tinggi? Company sengaja berbuat sebegini untuk menyembunyikan actual payout sebenar kepada pengedar. Pengedar yang tidak faham akan terus menjual tanpa mengambil pusing bonus yang mereka dapat.
  • Lebih cerita produk - Apabila hal ini berlaku, pengedar akan menjadi seorang jurujual. Ke mana pergi akan terus menerus menjual. Anda nak jadi seorang jurujual atau seorang usahawan? tepuk dada tanya selera.
  • Maintain kecil - kebanyakan company yang "maintain" kecil pasti memberikan bonus yang kecil kepada pengedar. Lebih teruk lagi, maintain kecil tetapi tiada bonus. Cuba anda buat kira-kira sebelum "join" mana-mana company.
  • Pelan pemasaran direka untuk memberi keuntungan kepada company dan leader-leader awal sahaja - Banyak juga company yang buat pelan pemasaran sebegini rupa. Apa jadi untuk mereka yang lambat "join" atau mereka yang buat part-time? pasti bungkus dan serik mendengar leader-leader lama "menjual impian" kononnya pengedar baru juga boleh menjana wang seperti mereka.
  • Cerita potensi income, sembunyikan actual payout - Cerita buat duit 4-5 angka sebulan. Perkataan jutawan tak pernah lepas dari mulut tetapi actual payout tak pernah nak sebut. Jika actual payout tinggi, pasti pengedar part time senang nak buat duit kerana kebanyakan pengedar, bermula dengan part-time.
  • Company tersenarai dalam BURSA SAHAM - Ini menyebabkan pengedar yang tidak faham berbangga dengan kehebatan company yang tersenarai dalam bursa saham walaupun hakikatnya company sebagai pemegang saham dan nama mereka tak tersenarai pun. Jika untung, company yang untung. Jika rugi, company dan pengedar sama-sama rugi.. Jika sesuatu company itu kukuh, tak perlu nak main-main saham.
  • Membuat pelaburan tetapi lesen AJL - pelan pemasaran sentiasa berubah-ubah untuk mendapatkan lesen AJL (Malaysia) kerana company lebih berfokus kepada pelaburan dan bukan marketing. Alasan yang sering didengar, pelan pemasaran yang baru lebih efektif.
  • Ada tabung - Company yang mempunyai tabung biasanya ingin "mengikat" pengedar secara tersembunyi. Wang tabung ini sepatutnya diberikan terus kepada pengedar dalam bentuk bonus. Mengapa perlu ada tabung? Sebagai pengedar, kan seronok dapat bonus yang tinggi. Belilah kereta apa yang diingini. Pergilah ke mana yang diimpikan.
FIKIRKAN bersama2..

Ini adalah research yg dilakukan oleh GID winners...info ini diambil dari pengalaman dan pelbagai sumber...harap membantu anda berfikir.....dan selamat beramal ..

Sila hubungi untuk sembang2 n consults pasal produk n bisnes.. jgan sgan...
QD N.MHafiz 017-2976636
wongrasta@yahoo.com


SEBELUM NI KITA DOK CERITA PASAL GIANT,ECONSAVE,KEDAI AKSESORI KETA...aDA OFFER..ORG SEMUA PEGI SANA..SEBENARNYA KITA IKLANKAN BISNESS MEREKA..SIAPA YG KAYA...KITA DAH LAMER SANGAT BT KERJA "KAYA KAN ORG"MARI KITA SAMA2 KERJA KAYAKAN DIRI KITA DENGAN PRODUK YANG TIADA SAINGAN INI DAN INSYALLAH BOLEH MEMBERI MANAFAAT KEPADA YG SESEORG....FIKIRKAN....


















HARI INI BUKAN LAGI ZAMAN HERBA,VITAMIN,..."SEKARANG TEPATNYA IMUN SISTEM"KENAPA INDUSTRI KESIHATAN YEA..??MENGIKUT RAMALAN PAKAR EKONOMI YG TELAH MERAMAL KOMPUTER BAKAL MEMASUKI SETIAP RUMAH..INDUSTRI KESIHATAN AKAN CAPAI TRILION DOLLAR PADA 2010(DI BARAT)..SAPE2 YG CEBURI INDUSTRI INI AKAN MENDAPAT IMBUHAN...TETAPI PRODUK MESTILAH UNIK...(TRANSFER FACTOR)

Tengok Video kat bawh ni..dan fikirrrrrr....The Next Trillion Dollar Industry..!!!!!!!!
Ramalan setiap dekad dari pakar ekonomi dunia

(Paul Zane Pilzer):1970an

Microwave
1980an

VCR(Kini VCD, DVD atau Blu-Ray)Lewat 1990an / 2000

Komputer & InternetTernyata barang yang diramal memang berada di setiap rumah.Kini, pakar ekonomi dunia Paul Zane Pilzer, meramal sekali lagi untuk dekad bermula tahun 2010. Kali ini, apakah barang ramalan yang bakal akan masuk ke setiap rumah?Bayangkan Barang Ramalan Tersebut Berada Di Tangan Anda Sekarang!

Masihkah anda mahu berlengah lagi?


Robert Kiyosaki about the Best Business School MLM, Networkmarketing Opportunity
Fikirkan apa yg robert ni ckp...Multi Billionair ckp.....!!


SOURCE :
http://www.youtube.com/watch?v=vw6ntT56N6s

Winners4life Transfer factor


Winners 4Life Transfer Factor WELLNESS REVOLUTION Winners 4Life merupakan kumpulan Networking terbesar di AsiaTenggara yang terdiri drpd professor, doktor & pengamal perubatan, networkers, businessman, motivator, orang2 biasa & anak2 muda yg telah berjaya mengubah kehidupan dengan trend Wellness revolution.......the NEXT BILLION DOLLAR INDUSTRIES (with fact of Baby Boomers)

4Life Research ( already registered 47 countries)adalah pioneer dalam industry Transferceutical yang menumpukan terhadap keperluan mengoptimumkankan imun sistem dalam menghadapi arus & cabaran kesihatan masa kini.......& SEGALANYA BERMULA DI SINI........sejarah dh berlaku ada yang Dari seorang Doktor Biasa,pegawai bank,guru,engineer kpd seorang Full time Networkers, Motivator, Health Consultant & yang lebih penting menyampaikan manfaat, keunikan & kehebatan TRANSFER FACTOR to the world Towards time, health & financial freedom.......

Untuk maklumat lanjut boleh lah kiranya sms/call/emel sy
n.m.haffiz 017-2976636
wongrasta@yahoo.com

TESTIMONI KEJAYAAN USAHAWAN 4LIFE






                            
En. Sadik Din & Isteri
Platinum International Diamond
Keadaan tak akan berubah jika kita tak mahu berubah. Itulah yang terjadi pada hidup saya. Setelah berpuluh tahun bekerja namun tetap bermasalah kewangan. Setelah menceburi program Winners4life, dengan bermodalkan sekadar RM500 sahaja, hidup saya berubah menjadi semakin mewah dan bebas kerana tak perlu bekerja lagi. Kini saya selalu melancong seluruh dunia namun pendapatan 5-angka tak henti datang malah semakin meningkat setiap bulan!


En Nadzrul Salim
International Diamond
Walaupun dengan kelulusan Diploma, saya kagum melihat begitu ramai orang-orang di Winners4life raih pendapatan 5-angka setiap bulan dengan tanpa perlu pelajaran tinggi. Ini menimbulkan minat saya menceburkan diri dalam program ini dan ternyata sekali dengan waktu yang singkat saya juga berjaya raih pendapatan 5-angka yang semakin meningkat setiap bulan walaupun usia saya baru 28 tahun! Jika anda ingin mewah dan berjaya sertailah dalam program yang telah terbukti ini! Salam Sukses!
                                   

Ms Sheri Din
Gold International Diamond

Walaupun pendapatan saya lumayan sebagai seorang property agent, namun saya berasa kerugian kerana tidak mempunyai masa untuk diri saya. Setelah menceburkan diri dalam program Winners4life, pendapatan saya bertambah & berlipat ganda sehingga saya mampu miliki sebuahMercedes Cebriolet Sport CLK-200dengan bayaran tunai! Dan Kini telah memiliki Sebuah porsche panamera. Kini saya juga mempunyai banyak waktu lapang untuk menjalani kehidupan yang lebih menggembirakan!
                                   



En Akram Din
Gold International Diamond
Berpelajaran tinggi pun dibuang kerja juga! Itulah nasib saya setelah 10 tahun bekerja sebagai seorangengineer. Akhirnya dibuang kerja akibat kegawatan ekonomi yang lalu. Lebih dua tahun saya menganggur sehingga semua wang simpanan saya habis. Mujurlah saya bertemu dgn programWinners4life. Dalam waktu yang singkat, telah memberikan saya keuntungan bulanan yang berlipat kali ganda dari gaji seorang engineer!



FIKIRKAN STATISTIK INI..
ini di US...jika di Malaysia yg rakyatnya byk bergantung pada hospital kerajaan..apa akan jd pada 2013 n so on...berkurang @ bertambah..?? renung..jaga kesihatan anda dari sekarang...take TRANSFER FACTOR..

RESEARCH ON TRANSFER FACTOR


Transfer Factor proven clinically to be the best immune enhancer..increase immune system ( NK cell), by 437%...for TF PLUS & 283% for TF ADVANCED
Test ini begitu significant dengan clinical practice sbg PERLINDUNGAN TERBAIK dari wabak virus, Kanser , Fibroid, Ketumbuhan dll juga TF ADVANCED sbg penawar kpd segala punca penyakit esp Autoimmune diseases & sebagai supplement pencegahan

ape itu imun system???

Tanpa imun yg kuat,bijak, dan sentiasa berada di tahap yg optimum..kita atau haiwan akan mati..ataupon akan mudah diserang penyakit.......

Revolusi Imun system


Pernah makan dan dengar kan semua benda kat atas...semua benda tu baik..pastinya ada yang TERBAIK..dan dari kajian sains selama 7 tahun menunjukkan TRANSFER FACTOR adalah yg terbaik ....!!!! Perlindungan Terbaik...pelbagai penyakit espcly Pencegahan Virus H1 N1 dgn cara OPTIMIZE YOUR IMMUNE SYSTEM

Produk Transfer factor..



Inilah antara produk2 transfer factor yg berteknologi tinggi...semua produk ini adalah patented..confirm tak akan ade seakan nya di pasaran...kalau nak dibandingkan dengan produk2 lain..macam gamat,susu kolostrum,spirulina...mcm2 company ade jual..tuka nama je ..ejas sket2 bg sedap sket nama gmat tu....gamat plus laa..gamat emas laa...


----------------------------------------------------------------------------------

Ni dia cerita pasal produk sket..3 top produk ..!!

TF PLUS - Meningkatkan Imun System, Specifically NK(Natural Killer) cell by 437%- utk case2 : KANSER, KETUMBUHAN, FIBROID, CYST,HEPATITIS, TB (Tuberculosis) , STROKE , Batu KARANG(Renal Stone)- Perlindungan Terbaik utk wabak INFLUENZA A H1 N1 krn body defence mechanism towards outside & invader pathogens

Promotion : RM 243 , 90 capsules ( termasuk shipping rm5)
TRANSFER FACTOR PLUSmengandungi TRANSFER FACTOR ADVANCE dan ditambah dengan 6 agen pencegahankanser iaitu :
1) Maitake danShiitake Mushroom - dapat membantu fungsi T-cell
2) Cordyceps –kaya dengan polysaccgarides yang dapat merangsang aktiviti sistem imun
3) InositolHexaphosphate – dikenali dalam fungsi kekuatan pencegahan
4) Beta Glucan (dariserbuk oat dan yis) – perangsang sistem imun yang dapat “membangunkan” seldarah putih yang “tidur”
5) Mannans (dari aloevera); ekstrak Agaricus Blazeli – dikenali sebagai raja cendawan –berfungsi antara lain untuk mengecutkan tumor
6) Beta Sitosterol –perangsang daya imun; ekstrak daun zaitun – dapat menurunkan kadarduplikasi sel jangkitan kuman.
---------------------------------------------------------------
TRANSFER FACTOR CHEWABLE

TF CHEWABLE - utk IMUN + IQ (Minda) Anak- Anak & juga sesiapa shj yang inginkan kehebatan minda, fokus, & yang penting kekal cergas dengan perlindungan imun sistem- juga digunakan utk case2 Slow Learner, Autism atau Syndrome2- Terdapat pelbagai clinical research & study menyokong penemuan transfer factor ini.





Promotion : RM 178 , 90 chewies tables(citrus cream) - with shipping(rm6)
----------------------------------------------------------------------


Transfer Factor Advanced

TF ADVANCED - meningkatkan imun sistem (sistem pertahanan badan)sehingga 238 %- nano factor + transfer factor = tri-factor (Mengoptimumkan &menstabilkan, menenangkan imun sistem)- utk case2 Autoimmune disease ( SLE, Thyroid, Psoriasis,etc), ASTHMA, Resdung (sinusitis),gout, Allergic, Chronic cough, VIRAL, Bacterial or Fungal Infection, letih lesu,Diabetic Foot( buka capsule,taburkan) & as normal supplement utk mencegah pelbagai Jangkitan/wabak dgn mengoptimumkan imun system....





Sesuai utk semua peringkat Umur Promotion : RM 175 ,6o capsule ( with shipping (rm6)
------------------------------------------------------------------------



---------------------------------------------------------------------------------

TARGETED TF MALE PRO & TF BELLE VIE














Winners 4Life Transfer Factor

TF MALE PRO
- Imun sistem Targeted for healthy of 'prostate gland'
- Utk Lelaki : membantu utk case2 BPH(prostate bengkak), membantu perawatan kanser prostate & increase Sexual Function

TF Belle Vie
- Imun sistem Targeted for healthy of female hormonal system
- sesuai utk membantu mengurangkan simptom, komplikasi pre/post Menopause
- Membantu proses kesuburan utk Wanita yg sukar hamil (di gabungkan dgn TF PLUS)
- Increase sexual function
Kandungan Belle Vie membantu pembaikan sistem reproduksi wanita dan payudara dengan membentuk estrogen-selular.  Membantu proses penyahtoksin secara semulajadi dan melawan agen free radical yang dapat merosakkan sel selular badan kita.


Apa Yang Membuatkan Produk Ini UNIK?
=> TF bertindak untuk meransang dan meningkatkan kekuatan sistem imun yang secara tidak langsung memberikan tenaga dan menyihatkan semua sistem dalam badan.

=>TF Belle Vie mengandungi Targeted Transfer Factor (molekul informasi khusus yang menguatkan tindakbalas imun terhadap pertumbuhan dan kualiti sel2 baru yang sihat) yang membantu mendidik sel2 imun dan meningkatkan kemampuan sistem imun untuk bekerja dengan lebih efektif dan mengenali serta bertindakbalas terhadap setiap ancaman yang berpotensi untuk mengganggu kesihatan tubuh badan.

=> Ciri2 NanoFactor Extract memberikan keseimbangan dengan cara menaikkan kemampuan sel2 imun dengan mengetahui bila harus bertindak, bagaimana harus bertindak dan bila harus kembali bertenang.

---------------------------------------------------------------------------------

4Life Nutrastart - Body Rite shape


Winners 4Life Transfer Factor

Newly Launch - Produk imun sistem TF E-XF + fiber ..utkpelangsingan & penurunan berat badan
juga sangat sesuai utk diet modification pesakit Diabetes with obesity



Primary Benefits

• Contains only 160 low-carbohydrate calories per serving
• Provides balanced nutrition for healthy weight management
• Includes Transfer Factor E-XF™ for immune system support
• Contains 18 grams of protein and 10 grams of dietary fiber per serving
*Produk ni bila-bila masa boleh diminum untuk menggantikan makanan biasa anda. Sama ada di gantikan dengan sarapan atau makan tengahari atau malam. Sesuai untuk mereka yang tidak dapat mengawal selera makan yang biasa mengambil dengan kuantiti yang banyak atau mereka yang terlalu sibuk bekerja untuk mengambil hidangan boleh digantikan dengan Nutrastart.

Cara : Dengan memasukkan 2 scoop (disediakan) di campurkan ke dalam air 240ml kemudian shake. Minum dengan segera.

Servings Per Container : 15 X 64g

Bahan-bahan : Crystallized D-Fructose, Soy Protein Isolate, Whey Protien Concentrate, Sunflower Oil Creamer, Polydextrose, Xylitol, Cocoa Powder, Maltodextrin, Soy Fibre, Chocolate Flavour, Sodium Carboxymethylcellulose, Tricalcium Phosphate, Magnesium Oxide, Cow Colostrum and Egg Yolk Etract ( Transfer Factor E-XF), Salt, Ascrobic Acid, Vitamin A Acetate, Zinc Acetate, Ferous Citrate, Biotin, Niacinamide, Copper Gluconate, CAlsium Pantothenate, D-alpha Tocopheryl Acetate, Pyridoxine Hydorchloride, Thiamine Monoitrate, Cholecalciferol, Riboflavin, Folic Aced and Vitamin B12.

Ingin kurus dan langsing?? Sesuai untuk semua...Nutrastart di bawa untuk anda yang ingin langsing dan sihat dengan mudah, selamat tentu sekali berkesan.

RM 134/canister(15 serving) or RM 240/ 2 Canister (30 serving- 1 month

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 TF CARDIO (CV)




Vitamin Mineral-120 kapsul/botol
CV-60 kapsul/botol 

Harga Ahli (set) : RM 220.00
Harga Bukan Ahli (set) : RM264.00
(hubungi kami untuk tawaran harga menarik)


Transfer Factor CV adalah rangkaian dari ramuan2 hebat yang dirumus khas untuk kesihatan sistem kardiovaskular (jantung).  Antara ramuan yang digunakan adalah Targeted Transfer Factor (khas untuk kesihatan sistem kardio, Red Rice YeastCoQ10, Resveratol, Arginate.  Bahan2 ini dapat menyokong kesihatan kadar kolestrol dan pembuluh darah, menyahkan radikal bebas, meluaskan dan melembutkan urat2 darah dan juga melancarkan perjalanan darah.

Transfer Factor CV juga mengandungi GINGKO BILOBA yang membantu meningkatkan pengaliran darah ke otak dan seluruh tubuh, seterusnya membantu meningkatkan memori dan penumpuan.  Digunakan secara kombinasi dengan 4Life Targerted Vitamin & Mineral Complex untuk meningkatkan kesihatan kardiovaskular dan jantung.  Amat sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah darah tinggi, kolestrol tinggi, sakit jantung koronari dan lemah jantung

Transfer Factor CV juga mengandungi magnesium, potassium dan vitamin C yang membantu meregulasikan tekanan darah dan memberi keanjalan kepada pembuluh darah, vitamin B, terutama folic acid, vitamin B6 dan B12 dan anti oksidan seperti selenium, copper, zinc dan vitamin A, C dan E.  Antara lain, bahan2 ini dapat berfungsi untuk menurunkan kadar homocystein di dalam darah.

4Life Targerted Vitamin & Mineral Complex membantu kesihatan JANTUNG dan KOLESTROL.  Ramuan hebat yang dirumus khas untuk kesihatan sistem kardiovaskular (jantung).  Ia membantu menyokong kesihatan jantung dengan Transfer Factor daripada ekstrak kuning telur serta ekstrak tumbuh-tumbuhan.  Memberi manfaat kesejahteraan dengan menyokong keperluan jantung. Mengandungi campuran eksklusif yang merangkumi co-enzim Q-10, Gingko Biloba, bawang putih, ekstrak ragi beras merah dan minyak halia.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


TF GLUCOACH

Vitamin Mineral-120 kapsul/botol
Glucoach-120 kapsul/botol 
Harga Ahli (set) : RM 220.00
Harga Bukan Ahli (set) : RM264.00
(hubungi kami untuk tawaran harga menarik)

Transfer Factor GluCoach membantu mengimbangi kadar gula dan kesihatan pankreas.  TF GluCoach mengandungi ramuan2 yang boleh membantu dan menyokong kesihatan PANKREAS menerusi sistem metabolik dan endokrine.  TF Glucoach berfungsi untuk mengawal gula dalam darah dan mengembalikan fungsi pankreas seperti sediakala.  Selain daripada Targeted Transfer Factor (khas untuk kesihatan fungsi insulin), GluCoach juga mengandungi Indian Kino, Gymnema Sylcestre dan Momordica Charantia (Bitter Melon) juga membantu fungsi memproses gula dalam badan.

TF Glucoach juga mengandungi minerals, herba dan phytonutrien yang membantu menyokong pengeluaran hormon yang sihat, menjaga kesihatan kadar gula danmembantu menukarkan gula kepada tenaga.  Ia juga mengimbangkan hormon, meransang peningkatan pengeluaran insulin serta meningkatkan sistem ketahanan dan metabolisme.  
Terdapat juga Korean Ginseng dan Fenugreek iaitu herba2 yang menyokong kesihatan kadar glukos dan kadar kolestrol.  Juga terda[at Chromium dan Vanadium yangmenyokong kesihatan fungsi insulin.  Alpha Lipoic Acid (ALA) yang dikenali sebagai antioksida memberi sokongan kepada sistem metabolik dan endokrin danmenggalakkan pengimbangan tahap gula dalam badan.

TF Glucoach didatangkan bersama2 TF Vitamin & Mineral Complex sebagai set sokongan yang sesuai untuk masalah kencing manis. Tf GluCoach juga sangat bagus untuk digandingkan dengan Tf Advanced untuk membantu kesihatan pankreas dan menyokong fungsi insulin.  Sesuai kepada pesakit type 2. Bagi pesakit diabetes Type 1 boleh menggunakan TF Advance.

-----------------------------------------------------------------------------

TESTIMONI (ehsan dr Prof.Dr Hapipah U.M)

Pn Hamidah (shah alam) Kanser payudara stage-3~ Menggunakan TF Adv plus + Rionvida. Perubahan selepas menjalani kimotherapy pertama - 50% dan kimo yag ke-3=70% penyembuhan dalam masa 2 bulan...(nie pesakit prof ...thanks prof..may Allah Bless u..)
Gambar diambil pada bulan 4 2009 kimo yg pertama...gambar yg bwah penyembuhan selepas 2 bulan...sampaikn pada yg memerlukan...........






Ni plak research prof hapipah kat tikus dia..so nampak tak kebagusan TF ni..???????..buka mata..buka minda...kalau reader adalah saintis jemput untuk buat research sendiri dan lihat this "MIRACLE MOLECULE"